Tuesday, November 8, 2011

Iga päev ei saagi kala ?

Täna hilisõhtune käik oli rohkem kui nutune, ei nuusutanud isegi krabid oma liigikaaslasi mu konksude otsas ja seda kokku siis ca 5 tunni vältel. Aga selle eest tutvusin taaskord minu jaoks uue, kuid oma kodukandi vana ja tõsisema kalamehega, kes jagas kala- ja elutarkust, mida minul kui selle valdkonna algajal hädasti vaja. (Tuleb ka vist ikka nööri peale minna, säästab teatud juhtudel vaevast aga samas tuleb kaljustel pindadel ettevaatlik olla, kuna kivinukad ja nööri hõõrdumine/seega kulumine, ei ole üldsegi hea)

Ka jalgpall tuli jutuks ja selles vallas leppisime 50:50 võimalustega viiki peale 15 minutilist arutelu  smilies/smiley.gif

Üldiselt on siin päevas keskelt läbi 2 tõusu ja kaks mõõna, elik siis iga päev liigub teine tõus võrreldes eelmise päeva teise tõusuga ca 20-40 min edasi. Hetkel ei sobi tõus, kellaaeg ja õhtuhämarus kokku. Parim aeg tursa püügi jaoks on siin õhtul alates kella 8st ja ca tund enne max tõusu, st et nädalake tuleb veel parimat aega oodata. Mis aga ei tähenda seda, et muul ajal kala pole võimalik püüda.

Lisaks sellele segab vahest kalapüüki ka peale tormi kalda poole uhutud vetika koloonia.
Tõusu tipu eelsel ajal on see vetika rünnak ca 2h enne tippu ja kestab ca tunni, kui on olnud tormisemaid päevi eelnevalt ja peale tippu nii paari tunni pärast uhutakse see ookeani tagasi, mis taaskord segab oluliselt kalapüüki, mis teeb selle põhimõtteliselt võimatuks.

Naaber kalamees oli algselt endas muidugi kindel, ilmastik olevat olnud ideaalne, kergelt tormine ja lainetav jõesuue. Aga eksivad ka päris kutselised kalurid teinekord...

Arvate et nüüd pakkisin pillid pikemaks ajaks kotti ?
Ei, 15 krabi on veel vaja elusalt nülgida ja lähima 3-4 päeva jooksul, kuna külmutatud krabi pole parim ja lehkavaga võib ainult halvale naabrile "käru" keerata smilies/cheesy.gif Nii et kallist kraami pole raisata, seda enam, et paari nädala jooksul hakkavad need vigurid kaldast ka eemale hoidma ja siis peab hakkama kehvemapoolsemaid söötasi kasutama nagu ussid ja teiste kalade isuäratavaid fileesi.

Järgmine kord siis kindlasti paremini smilies/smiley.gif

No comments:

Post a Comment