Tuesday, November 29, 2011

29 nov kalastajate paradiis

Viimased päevad olen ära kasutanud õhtuhämaruse ja tõusu/mõõna kooslust, mis on suhtkoht tähtis siin mail kalastamise juures. Tõus ja hämarus toob kala randa, mõõn viib välja ja magusaim aeg ongi just praegu.
Oma oaasi jõudsin ca tund enne tõusu ja ... krt hiljaks jäin. Viimased päevad töllerdasin sinna alati ca 2h enne tõusu ja kala polnd ja täna nagu kiuste  ... Kohale jõudes nägin kohe vennikestel nii 2-3 kiloseid turski tükki 4 kõrval leebotamas koos raiga ...
Enne mind oli endid kalda äärde sisse seadnud 9 kalahimurat vennikest ja enamikel 2 ritva, mis tegelikult kitsendas oluliselt selle magusa koha kalastamisvõimalusi. Ma pole eriti nõudlik ka muidugi, Ujusin vaikselt parimal kohal olevate vennikeste külje alla, kust tegelikult parimat viset sooritada ei saanud avamere poole, aga parem ikka, kui mitte midagi, sain suht lähedale siiski. Ilm oli täna õhtul ilus, st väike tuuleke, selge taevas ja lainetus rahulik. Esimene vise ja 10 min pärast juba jonkadi jonkat ja juhuu, suure rahva seas sain käe valgeks :)
Edasi hakkas just nagu ainult mul vedama kalaga, olgugi et kogu see armee kasutas sama sööta. Vahelduva eduga kuni kella poole10ni sikutasid enamus kalu välja. Tursa püügiga on aga nii, et peale sisseviset läheb tavaliselt ikka nii 15min kuni pool tundi, enne kui lootust hakkab tekkima. Kaks turska tõmbasin nii välja, et õng ei reageerinud absoluutselt, aga võibola välja sikutamise ajal kahmati sööta. Viimase tunni loopisin kaugustesse ja paukpadrunitega, vetikas ujus ka jõesuudmest välja ja aeg oligi kodo punuma panna.

5 turska siis tänaseks, krt kapis pole ruumi kuhugi panna enam neid ...


Nüüd aga 9 krabi veel alles ja raisku neid lasta oleks patt, kuna need maksavad 12tk 10eur.

No comments:

Post a Comment